Massagepraktijk Claudia Huijbers

Weer soepel bewegen?

Sportmassage
Wanneer u sport, kan het zo zijn dat uw lichaam niet altijd meewerkt. De spieren zijn soms te vermoeid om de inspanning te leveren die u wenst. Het kan zijn, dat er zich na de training klachten openbaren, zoals bijvoorbeeld stijfheid of pijn.
 
Voorkomen is beter dan genezen
Veel mensen wachten helaas te lang met het laten verzorgen van de spieren: 'Ik voel niks, dus het is niet nodig'. Het is juist zaak klachten te voorkomen. Als u zich regelmatig laat masseren, zorgt dat voor een goede doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en opheffing van eventuele pijnlijke punten. Uw lichaam zal zich sneller herstellen en daardoor beter voorbereid zijn op een volgende inspanning.
Sportmassage is niet alleen voor de topsporters onder ons; de recreatieve sporter heeft er net zo veel profijt van!
 
Triggerpointmassage
Een triggerpoint is een samentrekking in een spier, wat een spierknoop genoemd kan worden. Het voelt vaak aan als een rijstkorrel of erwt welke diep in de spier ligt en veroorzaakt pijn in een ander gebied (zogenaamde 'afgeleide pijn') Een triggerpoint verzwakt de spier en houdt het gespannen. Hierdoor is de doorbloeding in het gebied rondom de spier beperkt. Het gevolg hiervan is dat er minder zuurstof en voeding voor de spier is en er zullen zich afvalstoffen ophopen; het triggerpoint blijft hierdoor aanwezig.
Het behandelen van een triggerpoint, zorgt voor doorbloeding en opheffing van de pijn.
 
Cupping
Cupping is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij men de cup (glas of kunstof) vacuum laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd, waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Uiteindelijk zal dit leiden tot een compleet gevoel van ontspanning.
 
Ontspanningsmassage
Het zijn vooral spieren in de nek, schouders en (onder)rug welke het in deze moderne maatschappij zwaar te verduren hebben. Veel mensen hebben een zittend beroep en brengen daarom veel tijd door achter een bureau. Overbelasting ligt op de loer door een verkeerde houding tijdens het werken. Mocht u lichamelijk zwaar werk moeten verrichten, dan zijn er misschien wel meerdere momenten waarbij u alert moet zijn op uw houding.
Er is rust nodig om de spieren te laten ontspannen en het hoofd leeg te maken.
Het is prettig om te ervaren dat het lichaam en de geest weer ontspannen zijn en weer klaar zijn om het dagelijks leven zonder beperkingen aan te kunnen.
 
Voetmassage
Over het algemeen genomen besteden we te weinig aandacht aan de voeten. Dit is jammer, want de voeten dragen het gewicht van het lichaam. Bij een voetmassage stimuleert men de bloedsomloop en afvalstoffen worden afgevoerd. De massage kan een stimulerend effect hebben, maar ook een ontspannend effect.
 
Masseren van kinderen
Als leerkracht basisonderwijs kom ik veel kinderen tegen welke het lastig hebben met zichzelf, een ander en/of de omgeving waarin ze leven. Wanneer een kind belast is met een lichamelijk of geestelijk ongemak kan dat behoorlijk vervelend zijn. Lichamelijk kan het zijn dat er een bijvoorbeeld blessure is vanwege het sporten of overbelasting door een verkeerde houding tijdens het zitten op school. Als er sprake is van een geestelijk probleem kan dit ook behoorlijk lastig zijn en vaak zal de omgeving hierbij van  invloed zijn. Denk hierbij aan problemen als AD(H)D, aan autisme verwante stoornissen, angst-, eet- en persoonlijkheidsstoornissen.
Een massage kan ervoor zorgen dat er even niets anders is dan ontspanning.
Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen die niet belast zijn met lichamelijk of geestelijk ongemak, maar het gewoon prettig vinden om gemasseerd te worden.
 
 
Iets over...
Claudia Huijbers:
  • Gediplomeerd sportmasseur (NGS) en triggerpointmasseur (ATS)
  • Fitnesstrainer (Fitvak A)
  • Leerkracht basisonderwijs
  • Sporten: karate, klimmen, zwemmen, fitness
Tarief:
Sport- en/of ontspanningsmassage (eventueel met gebruik van cupping):
30 minuten - 15 euro
45 minuten - 20 euro
  
Openingstijden:
maandag:
20.00 - 21.45
woensdag:
10.00 - 13.00
donderdag:
9.00-13.00
20.00 - 20.45
(overige dagen en tijden in overleg)
 
Bel of app voor een afspraak: **
06-46280204 
(Heerhugowaard)
 
 
 
**Als u zich laat masseren gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden.
Kvknr: 66345804